Mikrovalovne pečice

 • Q: V mikrovalovni pečici sem pripravil/a ribjo jed. Kako lahko odstranim neprijeten vonj?

  A:

  V njej eno minuto segrevajte skodelico vode, ki ste ji dodali nekaj limone, in vonjave bodo izginile.

 • Q: Zakaj v mikrovalovni pečici ne morem uporabljati kovinskih predmetov?

  A:

  Mikrovalovno sevanje kovina odbija. Če je preveč sevanja usmerjeno v eno točko, bodo nastale iskre, ki bodo zelo verjetno poškodovale mikrovalovno pečico.

 • Q: Katere vrste kuhinjskih pripomočkov lahko uporabljam v mikrovalovni pečici?

  A:

  Uporabljajte le tisto aluminijasto folijo ali kovino, ki jo proizvajalec odobri za uporabo v mikrovalovni pečici. Uporabljajte le tiste plastične embalaže, vrečke, pokrove, jedilni servis ali posode, ki jih je proizvajalec odobril za uporabo v mikrovalovni pečici. Glede uporabe lončenih oz. glinenih izdelkov upoštevajte priporočila proizvajalca. Povoščeni papir, steklokeramiko in steklo lahko uporabljate v mikrovalovni pečici. Glede uporabe melamina upoštevajte priporočila proizvajalca. Kako je s papirnatimi brisačkami, papirnatim servisom ali prtički? Uporabljajte samo tiste, ki jih je proizvajalec odobril za uporabo v mikrovalovni pečici.

 • Q: Kako naj čistim in negujem površine iz nerjavečega jekla v svoji kuhinji?

  A:

  Nekaj predlogov za čiščenje in negovanje površin iz nerjavečega jekla:

  • Uporabite čistilo za površine iz nerjavečega jekla in polirno sredstvo. Obiščite našo trgovino za dodatno opremo za izdelke WPro. - Uporabite tekoča čistilna sredstva ali čistilo za univerzalno uporabo. Sperite s čisto vodo in posušite z mehko krpo brez kosmov.
  • Za madeže, nastale zaradi trde vode, uporabite kis. Ne uporabljajte z milom polnjenih žičnatih gobic, abrazivnih čistil, polirne kreme za kuhalne plošče, gobic iz jeklene volne, hrapavih krp za pomivanje ali nekaterih papirnatih brisačk, ker lahko poškodujete površino.

 • Q: Kakšna je razlika med mikrovalovnimi pečicami s funkcijo Crisp in drugimi mikrovalovnimi pečicami?

  A:

  Funkcija Crisp uporablja tri vire gretja hkrati. To vam omogoča, da uporabite posebni pladenj Crisp, ki ohranja temperaturo pri 210 °C (idealna temperatura za to, da se hrana hrustljavo zapeče). Na pladnju Crisp boste lahko pripravili izvrstno zapečene klobase, hrustljavo šunko, krasne pice in celo ocvrta jajca.