Kombinirani hladilniki

 • Q: Kako naj med izpadom električnega toka ohranim svoje prehrambene izdelke?

  A:

  Če v vaši hiši zmanjka električnega toka, je dolžina časa, v kateri bo zamrzovalnik ostal hladen, različna. Poln zamrzovalnik bo ostal hladen dalj časa kot tisti, ki je napolnjen le delno, in zamrzovalnik z zamrznjenim mesom bo ostal hladen dlje kot zamrzovalnik z zamrznjeno že pripravljeno hrano. Vrata zamrzovalnika pustite zaprta, da bo ostal hladen karseda dolgo. Če zamrzovalnik ni poln, lahko okoli izdelkov za boljšo izolacijo ovijete časopisni papir, toda ne pozabite ga odstraniti, ko se električni tok vrne. Ko se električni tok vrne, vam močno priporočamo, da notranjost hladilnika in zamrzovalnika očistite.

 • Q: Kakšen je hladilnik oz. zamrzovalnik "Total No Frost"?

  A:

  Funkcija Total No Frost z vpihovanjem ohlajenega zraka in zmanjševanjem vlage preprečuje nastajanje ledu v hladilniku in zamrzovalniku. Embalaža izdelkov se ne zlepi, etikete ostanejo čitljive, nabiranje ledu pa ne zmanjša prostornine. Odmrzovanje ne bo  potrebno nikoli oz. skoraj nikoli. 

 • Q: Zamrzovalnik moram odtaliti večkrat, kot piše v navodilih. Kaj bi lahko bil razlog za to?

  A:

  Morda je obrabljeno tesnilo na vratih. Če zaprete vrata zamrzovalnika in pred tem med tesnilo in zamrzovalnik vtaknete list papirja, vrat ne bi smeli odpreti zlahka. 

 • Q: Obstajajo različni razredi porabe energije. Kateraga je najbolje izbrati?

  A:

  Razreda A in A+ nudita najmanjšo porabo energije. Ta izbira je boljša za okolje in za vašo denarnico.

 • Q: Kako naj se znebim neprijetnih vonjev v svojem hladilniku?

  A:

  Notranjost očistite z blagim čistilnim sredstvom.

 • Q: Koliko prostora bi moral/a pustiti okoli zamrzovalnika?

  A:

  Pri prostostoječih hladilnikih mora biti od vrha naprave 5 cm praznega prostora, za njo pa 10 cm. To omogoča, da se toplota zlahka porazdeli po prostoru, kar zmanjša porabo energije. Za vgradne naprave boste mere praznega prostora okoli naprave našli v specifikacijah.

 • Q: Kako lahko najbolje očistim svoj hladilnik?

  A:

  Za preprečevanje tvorjenja vonjav očistite hladilnik in zamrzovalnik enkrat mesečno. Razlito tekočino nemudoma pobrišite. Odklopite zamrzovalnik oz. izklopite električno energijo. Odstranite vse snemljive dele iz notranjosti, kot so police, predel Crisper ipd. S čisto gobo ali mehko krpo in toplo vodo z blagim čistilnim sredstvom temeljito ročno očistite, sperite in posušite snemljive dele. Za čiščenje plastičnih notranjih delov in podlog ali tesnil na vratih ne uporabljajte abrazivnih oz. ostrih čistil, kot so pršila za okna, jedka čistilna sredstva, vnetljive tekočine, čistilni voski, koncentrirana čistilna sredstva, belila ali čistila, ki vsebujejo naftne derivate. Ne uporabljajte papirnatih brisačk, žičnatih gobic oz. drugih ostrih čistilnih pripomočkov, ker lahko spraskajo oz. poškodujejo material. Če želite odstraniti vonjave, lahko notranje stene pomijete z mešanico tople vode in sode bikarbone (2 jž na 1 l (26 g na 0,95 l) vode). Zunanje pobarvane površine in površine iz nerjavečega jekla pomijte s čisto gobico ali mehko krpo in blagega čistilnega sredstva v topli vodi. Ne uporabljajte abrazivnih ali ostrih čistil. Površine dobro osušite z mehko krpo. Za dodatno zaščito proti poškodbam pobarvanih kovinskih zunanjih površin nanje s čisto, mehko krpo nanesite vosek za gospodinjske aparate. Ne voskajte plastičnih delov.

 • Q: Kolikšna mora biti temperatura znotraj hladilnika in zamrzovalnika?

  A:

  Priporočljiva je povprečna temperatura od 3 do 4 °C. Pri zgornji meji 7 °C in spodnji meji 0 °C se bo hrana pokvarila hitreje.