Hladilniki

 • Q: Kakšen je hladilnik oz. zamrzovalnik "Total No Frost"?

  A:

  Funkcija Total No Frost z vpihovanjem ohlajenega zraka in zmanjševanjem vlage preprečuje nastajanje ledu v hladilniku in zamrzovalniku. Embalaža izdelkov se ne zlepi, etikete ostanejo čitljive, nabiranje ledu pa ne zmanjša prostornine. Odmrzovanje ne bo  potrebno nikoli oz. skoraj nikoli.

 • Q: Ali lahko podpultni hladilnik namestim pod delovno površino v svoji kuhinji?

  A:

  Da, vendar se prepričajte, da bo imel dovolj prostora za prezračevanje.

 • Q: Obstajajo različni razredi porabe energije. Kateraga je najbolje izbrati?

  A:

  Razreda A in A+ nudita najmanjšo porabo energije. Ta izbira je boljša za okolje in za vašo denarnico.

 • Q: Kako naj se znebim neprijetnih vonjev v svojem hladilniku?

  A:

  Notranjost očistite z blagim čistilnim sredstvom.

 • Q: Koliko prostora bi moral/a pustiti okoli zamrzovalnika?

  A:

  Pri prostostoječih hladilnikih mora biti od vrha naprave 5 cm praznega prostora, za njo pa 10 cm. To omogoča, da se toplota zlahka porazdeli po prostoru, kar zmanjša porabo energije. Za vgradne naprave boste mere praznega prostora okoli naprave našli v specifikacijah.

 • Q: Kako lahko najbolje očistim svoj hladilnik?

  A:

  Za preprečevanje tvorjenja vonjav očistite hladilnik in zamrzovalnik enkrat mesečno. Razlito tekočino nemudoma pobrišite. Odklopite zamrzovalnik oz. izklopite električno energijo. Odstranite vse snemljive dele iz notranjosti, kot so police, predale Crisper ipd. S čisto gobo ali mehko krpo in toplo vodo z blagim čistilnim sredstvom temeljito ročno očistite, sperite in posušite snemljive dele. Za čiščenje plastičnih notranjih delov in vložkov ali tesnil na vratih ne uporabljajte abrazivnih oz. ostrih čistil, kot so pršila za okna, jedka čistilna sredstva, vnetljive tekočine, čistilni voski, koncentrirana čistilna sredstva, belila ali čistila, ki vsebujejo naftne derivate. Ne uporabljajte papirnatih brisačk, žičnatih gobic oz. drugih ostrih čistilnih pripomočkov, ker lahko spraskajo oz. poškodujejo material. Če želite odstraniti vonjave, lahko notranje stene pomijete z mešanico tople vode in sode bikarbone (2 jž na 1 l (26 g na 0,95 l) vode). Zunanje pobarvane površine in površine iz nerjavečega jekla pomijte s čisto gobico ali mehko krpo in blagega čistilnega sredstva v topli vodi. Ne uporabljajte abrazivnih ali ostrih čistil. Površine dobro osušite z mehko krpo. Za dodatno zaščito proti poškodbam pobarvanih kovinskih zunanjih površin nanje s čisto, mehko krpo nanesite vosek za gospodinjske aparate. Ne voskajte plastičnih delov.

 • Q: Kolikšna mora biti temperatura znotraj hladilnika in zamrzovalnika?

  A:

  Priporočljiva je povprečna temperatura od 3 do 4 °C s spodnjo mejo 0 °C in zgornjo mejo 7 °C. Pri zgornji meji 7 °C se bo hrana pokvarila hitreje.

 • Q: Na dnu samoodtaljevalnega hladilnika je voda.

  A:

  Odtočna cev iz žleba na zadnji strani hladilnika je zamašena. Odtaljena voda izteka v hladilni predel. 

 • Q: Temperatura v notranjosti naprave je prenizka/visoka.

  A:

  Optimalno normalne temperature zraka v središču hladilnih omar so naslednje: hladilnik +3,5 °C, Chiller 0 °C, Freezer *** -18 °C, Freezer * -6 °C, Freezer ** -12 °C in Freezer **** -24 °C  (Pri uporabi stikala za hitro zamrzovanje "Fast Freeze". Ni normalna obratovalna temperatura.).