Ameriški hladilniki

 • Q: Kako naj med izpadom električnega toka ohranim svoje prehrambene izdelke?

  A:

  Če v vaši hiši zmanjka električnega toka, je dolžina časa, v kateri bo zamrzovalnik ostal hladen, različna. Poln zamrzovalnik bo ostal hladen dalj časa kot tisti, ki je napolnjen le delno, in zamrzovalnik z zamrznjenim mesom bo ostal hladen dlje kot zamrzovalnik z zamrznjeno že pripravljeno hrano. Vrata zamrzovalnika pustite zaprta, da bo ostal hladen karseda dolgo. Če zamrzovalnik ni poln, lahko okoli izdelkov za boljšo izolacijo ovijete časopisni papir, toda ne pozabite ga odstraniti, ko se električni tok vrne. Ko se električni tok vrne, vam močno priporočamo, da notranjost hladilnika in zamrzovalnika očistite.

 • Q: Kakšen je hladilnik oz. zamrzovalnik "Total No Frost"?

  A:

  Funkcija Total No Frost z vpihovanjem ohlajenega zraka in zmanjševanjem vlage preprečuje nastajanje ledu v hladilniku in zamrzovalniku. Embalaža izdelkov se ne zlepi, etikete ostanejo čitljive, nabiranje ledu pa ne zmanjša prostornine. Odmrzovanje ne bo potrebno nikoli oz. skoraj nikoli. 

 • Q: Obstajajo različni razredi porabe energije. Kateraga je najbolje izbrati?

  A:

  Razreda A in A+ nudita najmanjšo porabo energije. Ta izbira je boljša za okolje in za vašo denarnico.

 • Q: Kako naj se znebim neprijetnih vonjev v svojem hladilniku?

  A:

  Notranjost očistite z blagim čistilnim sredstvom.

 • Q: Kako lahko najbolje očistim svoj hladilnik?

  A:

  Za preprečevanje tvorjenja vonjav očistite hladilnik in zamrzovalnik enkrat mesečno. Razlito tekočino nemudoma pobrišite. Odklopite zamrzovalnik oz. izklopite električno energijo. Odstranite vse snemljive dele iz notranjosti, kot so police, predale Crisper ipd. S čisto gobo ali mehko krpo in toplo vodo z blagim čistilnim sredstvom temeljito ročno očistite, sperite in posušite snemljive dele. Za čiščenje plastičnih notranjih delov in podlog ali tesnil na vratih ne uporabljajte abrazivnih oz. ostrih čistil, kot so pršila za okna, jedka čistilna sredstva, vnetljive tekočine, čistilni voski, koncentrirana čistilna sredstva, belila ali čistila, ki vsebujejo naftne derivate. Ne uporabljajte papirnatih brisačk, žičnatih gobic oz. drugih ostrih čistilnih pripomočkov, ker lahko spraskajo oz. poškodujejo material. Če želite odstraniti vonjave, lahko notranje stene pomijete z mešanico tople vode in sode bikarbone (2 jž na 1 l (26 g na 0,95 l) vode). Zunanje pobarvane površine in površine iz nerjavečega jekla pomijte s čisto gobico ali mehko krpo in malo blagega čistilnega sredstva v topli vodi. Ne uporabljajte abrazivnih ali ostrih čistil. Površine dobro osušite z mehko krpo. Za dodatno zaščito proti poškodbam pobarvanih kovinskih zunanjih površin nanje s čisto, mehko krpo nanesite vosek za gospodinjske aparate. Ne voskajte plastičnih delov.

 • Q: Kolikšna mora biti temperatura znotraj hladilnika in zamrzovalnika?

  A:

  Priporočljiva je povprečna temperatura od 3 do 4 °C s spodnjo mejo 0 °C in zgornjo mejo 7 °C. Pri zgornji meji 7 °C se bo hrana pokvarila hitreje.

 • Q: Kako naj zamenjam vodni filter?

  A:

  Vodni filter je nameščen v podstavku za žar pod vratci. Odstranite ga tako, da ga za približno četrtino obrata zasučete v nasprotni smeri urnega kazalca in ga izvlečete. Držalo filtra snamete in ga premestite na nov filter. Novi filter z držalom v navpičnem položaju ponovno vstavite in ga zavrtite v smeri urnega kazalca, dokler se ne ustavi. Filter morate zavrteti popolnoma, zato da se odpre notranji ventil, ki sprosti pretok vode. Nekaterih filtrov, katerih proizvajalec ni Whirlpool, ne bi smeli uporabiti, ker morda ne bodo odprli notranjega ventila. Morda boste morali pritisniti  gumb "OK" in ga držati 10 sekund, da bi se utripajoči znak "F1" spremenil v neutripajoči znak "F99".

 • Q: Pitna voda iz dozirnika ima okus po kemikalijah.

  A:

  Pitno vodo morate redno porabljati, da v napravi ne stoji predolgo. 

 • Q: Na dozirniku gori rdeča filtrna lučka. Kako bi morala lučka delovati?

  A:

  Življenjska doba vodnega filtra je šest mesecev. Lučka se spremeni iz zelene v oranžno, ko je poteklo 90 % življenjske dobe filtra, in v rdečo ob koncu njegove življenjske dobe. Ko filter zamenjate, morate pritisniti  gumb "Reset" in ga držati več kot 3 sekunde, nato bo lučka zasvetila zeleno. Na prvih modelih je bila oranžna lučka že bolj rdeče barve in se je zlahka zamenjala za rdečo. Poleg tega gumb za resetiranje lučke ni obarval zeleno, če je gorela oranžna, zelena je zasvetila le, če je pred resetiranjem gorela rdeča. Resetirala se je po treh tednih.

 • Q: Kako hitro naprava izdela led?

  A:

  Ledomat ne bo naredil ledu, dokler temperatura v zamrzovalniku ne bo dosegla -12 °C. Potrebovali boste en dan, da bi napolnili posodo za led.