Okolju prijazna kuhinja (Green Kitchen)

Green Kitchen

Whirlpool-L2-greenKitchen-a_sustainability

Okolju prijazna kuhinja (GREENKITCHENTM 2.0) je prva stopnja okolju prijaznih naprav kot del sistema. Je napredni sistem kuhinje, kjer odpadno vodo in energijo ene naprave ponovno uporabi druga naprava.

Vsako gospodinjstvo vsak dan porabi ogromne količine vode. Pri rutinskih dejavnostih, kot so pitje, čiščenje, kuhanje in pomivanje, v lijak steče na litre čiste vode. Predstavljajte si, da bi to vodo lahko rešili ...

Whirlpool-L2-greenKitchen-screen-detail_sustainability

Okolju prijazna kuhinja (GREENKITCHENTM 2.0) bo to omogočila. Čista voda bo ujeta, obdelana z antibakterijskimi sredstvi, in nato shranjena v zunanji vodni zbiralnik pod umivalnikom. Ta voda se bo uporabila v ciklu pomivanja posode, pri čemer se bo privarčevalo do 7 litrov vode na cikel.

Ta reciklirana, prečiščena voda se bo iz istega zbiralnika lahko uporabila za zalivanje rož, pomivanje tal ipd. Zbiralnik bo povezan s kompresorjem hladilnika, ki bo vodo segrel za uporabo v pomivalnem stroju. Tako bo pomivalni stroj privarčeval vodo in električno energijo. Z enim samim pomivanjem boste privarčevali 7 litrov vode na cikel in do 20 % električne energije.