Obvestilo o varovanju zasebnosti

Veseli nas, da ste izkazali zanimanje za našo družbo in naše izdelke. Skupina Whirlpool (kot je opredeljena v nadaljevanju) vaše pravice do varovanja osebnih podatkov jemlje zelo resno in je zavezana k izboljšanju vaše uporabniške izkušnje v skladu z vsemi veljavnimi predpisi varstva podatkov. V spodnjem Obvestilu o varovanju zasebnosti vam bomo podrobneje pojasnili kako obdelujemo vaše osebne podatke.
V skladu z zgornjim, namerava Whirlpool Croatia LTD, družba ustanovljena po pravu Hrvaške, del Skupine Whirlpool (»Skupina Whirlpool«), s poslovnim naslovom Av. Većeslava Holjevca 40, 10 000 Zagreb (»Whirlpool«, »mi« oziroma »naš«) kot upravljavec osebnih podatkov posameznikom, vključno z, vendar ne omejeno na, uporabniki (»Uporabniki«, »vi« ali »vaš«) te spletne strani (»Spletna stran«), predstaviti informacije o načinu zbiranja in obdelave osebnih podatkov, v skladu z evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov št. 679/2016 (»Uredba«) in katerimikoli drugimi lokalnimi zakoni in predpisi.


INFORMACIJE, KI JIH ZBIRAMO Zbiramo (1) osebne podatke, ki ste jih z nami delili prostovoljno, (2) podatke o vaši uporabi Spletne strani, in (3) podatke, ki jih prejmemo ali zberemo iz drugih virov.
Posebnih vrst osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas (npr. podatkov o zdravju ali pravosodnih podatkov), ne zbiramo.
Za več informacij kliknite tukaj

KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE Vaše osebne podatke uporabljamo za izvajanje storitev, vključno z, vendar ne omejeno na omogočanje brskanja po Spletni strani, odziv na zahteve in interakcijo z našimi storitvami.
Zgolj z vašim soglasjem lahko obdelujemo tudi vaše osebne podatke za pošiljanje prilagojenih marketinških sporočil, vključno z našimi ponudbami in popusti ter ponudbami in popusti naših zanesljivih partnerjev.
Za več informacij kliknite tukaj

NA KAKŠNI PODLAGI UPORABLJAMO VAŠE PODATKE Vaše podatke uporabljamo zato, da vam omogočimo uporabo Spletne strani in povezanih storitev.
Prav tako vaše osebne podatke zbiramo zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti oziroma za zaščito zakonitih interesov Whirlpoola.
Brez nekaterih podatkov vam morda ne bomo mogli ponuditi storitev ali vam, odvisno od primera, omogočiti dostopa do Spletne strani.
Za več informacij kliknite tukaj

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le tako dolgo, kolikor bo nujno potrebno za izpolnitev namena njihove uporabe.
Za več informacij kliknite tukaj

KAKO ŠČITIMO VAŠE PODATKE Varnost vaših osebnih podatkov je za nas prednostnega pomena. S tem namenom smo uveljavili ustrezne administrativne, tehnične in fizične ukrepe za varstvo vaših osebnih podatkov pred izgubo, krajo in nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.
Za več informacij kliknite tukaj

S KOM SI IZMENJUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE Vaše osebne podatke bomo morda posredovali (1) ponudnikom storitev, (2) našim povezanim družbam in (3) javnim organom, kadar nam to dovoljujejo veljavni predpisi.
Na podlagi vašega soglasja bomo morda vaše osebne podatke posredovali tudi našim zaupanja vrednim partnerjem za izvajanje njihovih marketinških aktivnosti.
Za več informacij kliknite tukaj

PRENOS VAŠIH PODATKOV IZVEN EGP Vaši osebni podatki bodo morda preneseni subjektom, ki se nahajajo izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Kljub temu pa vedno zagotovimo, da so izvedeni ustrezni zaščitni ukrepi, skladni z Uredbo.
Za več informacij kliknite tukaj

VAŠE PRAVICE Med drugim imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti ter pravico do dopolnitve, spremembe in izbrisa vaših osebnih podatkov.
Za več informacij kliknite tukaj

KONTAKT Z nami lahko stopite v stik tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na data_protection_emea@whirlpool.com. Za zagotovitev skladnosti z veljavnimi predpisi lahko občasno to Obvestilo o varovanju zasebnosti tudi spremenimo ali posodobimo.


1. VRSTE OSEBNIH PODATKOV, KI JIH OBDELUJEMO

Whirlpool bo obdeloval naslednje kategorije osebnih podatkov:


 1. Osebni podatki, ki se nanašajo na vas

  Whirlpool obdeluje osebne podatke o vas, ki jih zberemo ali prejmemo iz različnih virov, vključno z, vendar ne omejeno na osebne podatke, ki nam jih posredujete sami ob odprtju uporabniškega računa in/ali registraciji kupljenega izdelka, kakor tudi takrat, ko nam pošljete povpraševanje, prošnjo za pomoč ali naročilo Whirlpoolovih izdelkov v spletni trgovini, in sicer obdelujemo podatke kot so ime, priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov in telefonska številka.
  Takšne osebne podatke obdelujemo le kolikor je to potrebno da dosežemo namene obdelave, ki so določeni v tem Obvestilu o varovanju zasebnosti. Whirlpool bo osebne podatke, ki jih za namene obdelave ne potrebuje v obliki, ki bi omogočala identifikacijo posameznika, na katerega se podatki nanašajo, hranil v anonimizirani obliki oziroma jih bo izbrisal.


 2. Podatki o brskanju

  Spletna stran zbira osebne podatke Uporabnikov iz tehničnih razlogov ter za zagotovitev funkcionalnosti. Teh podatkov ne zbiramo z namenom identifikacije Uporabnika, temveč na identifikacijo Uporabnika lahko napotujejo, če bi jih, na primer, primerjali s podatki, ki jih hranijo tretje osebe. Med takšne podatke sodijo IP naslov in domensko ime Uporabnikovega računalnika, URI (Uniform Resource Identifier oziroma enotni identifikator vira) naslov zahtevanega vira, čas zahteve, uporabljen način pošiljanja zahteve strežniku, velikost datoteke, prejete kot odgovor na zahtevo, številčno šifro, povezano s statusom odgovora, prejetega od strežnika, in druge parametre, povezane z operacijskim sistemom Uporabnikove naprave. Te podatke uporabljamo zgolj za zbiranje anonimnih statističnih podatkov o uporabi Spletne strani in za nadzor njenega pravilnega delovanja, podatke pa hranimo v skladu z našimi pravili hrambe evidenc. Podatki se lahko uporabijo za ugotovitev odgovornosti v primeru računalniškega kriminala proti Spletni strani. Prav tako osebne podatke na naši Spletni strani lahko zbiramo s pomočjo različnih kategorij piškotkov. Za več informacij o piškotkih prosimo obiščite Obvestilo o piškotkih.


2. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV


Vaše osebne podatke, ki smo jih zbrali ali so nam bili posredovani, bomo po potrebi obdelovali za naslednje namene:

 1. z namenom omogočiti vašo registracijo na Spletni strani tako, da ustvarite uporabniški račun, registracijo izdelka na Spletni strani in nakup izdelka na Spletni strani;

 2. za dokončanje spletnega nakupa izdelka in za zagotovitev dodatnih storitev (poprodajne storitve, preprečitev prevar, upravljanje z vračili)

 3. za dostavo naših izdelkov na dom in za izvedbo katerihkoli naročenih storitev;

 4. z namenom urediti popravilo vašega izdelka;

 5. za upravljanje s povpraševanji, ki jih prejmemo od vas, vključno z obravnavo pritožb in sporočil, prejetih prek naše storitve interaktivnega klepeta; /p>

 6. za uvrstitev v nagradno promocijo/tekmovanje;

 7. za zagotovitev skladnosti z zakonskimi določbami in predpisi ter za izvršitev naših pravic pred sodišči;

 8. na podlagi vašega soglasja, in brez poseganja v Whirlpoolov zakoniti interes, za elektronsko pošiljanje prilagojenih marketinških sporočil, povezanih z našimi produkti in storitvami (vključno z uporabo elektronske pošte, SMS in MMS sporočil, obvestil na družabnih omrežjih ter mobilnih aplikacij);

 9. za kontakt z vami prek telefona (z uporabo neavtomatiziranih klicev) ali prek navadne pošte z namenom izvajanja trženjskih aktivnosti, razen če vaše soglasje izrecno umaknete;

 10. z namenom pošiljanja sporočil z uporabniško podporo glede produktov, ki ste jih registrirali ali za katere ste izkazali zanimanje, ter za namen izvajanja anket o zadovoljstvu uporabnikov;

 11. na podlagi vašega soglasja za posredovanje vaših osebnih podatkov našim izbranim zaupanja vrednim partnerjem, kot je določeno v oddelku 6 spodaj; in

 12. za izvajanje aktivnosti, uporabnih za prenos podjetja ali njegovih delov, prevzemov, združitev, razdružitev ali drugih preoblikovanj, ter za izvedbo tovrstnih poslov.


3. PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV


 1. Posredovanje osebnih podatkov za namene iz točk a), b), c), d), e) in f) oddelka 2 je potrebno za namen, za katerega so nam bili podatki posredovani ali k nam preneseni, kar vključuje, vendar ni omejeno na registracijo na Spletni strani, spletni nakup produktov in uporabo posebnih dodatnih storitev, kakor tudi za sodelovanje v nagradnih promocijah in tekmovanjih;

 2. Posredovanje osebnih podatkov za namen iz točke g) oddelka 2 je obvezno na podlagi veljavnih predpisov.

 3. Posredovanje osebnih podatkov za namene iz točk h) in k) oddelka 2 ni obvezno. Brez vašega soglasja vam Whirlpool, družbe, ki sestavljajo Skupino Whirlpool, in/ali zaupanja vredni partnerji ne bodo mogli pošiljati prilagojenih marketinških sporočil z uporabo avtomatiziranih storitev obveščanja. V vsakem primeru po Uporabnikovem umiku soglasja ne bomo več obdelovali osebnih podatkov iz zgornjih točk h) in k). Pričakujemo, da bo soglasje za prejemanje marketinških sporočil in za posredovanje osebnih podatkov, kjer to pride v poštev, dala oseba, katere osebni podatki nam bodo posredovani;

 4. Posredovanje vaših osebnih podatkov za namene iz točk i), j) in l) je potrebno zaradi zakonitih interesov Whirlpoola in Skupine Whirlpool, pri čemer bomo ustrezno upoštevali tudi vaše interese.

V skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov bomo morda vaše elektronske kontaktne podatke (elektronski naslov, telefonska številka), ki smo jih zbrali pri prodaji produkta ali storitve, uporabili tudi za pošiljanje prilagojenih marketinških sporočil v zvezi s podobnimi produkti ali storitvami. Uporabi vaših elektronskih kontaktnih podatkov za namene pošiljanja marketinških sporočil lahko nasprotujete s klikom na povezavo »odjavi« na dnu vsakega elektronskega sporočila / SMS sporočila, ali v skladu z oddelkom 9 tega Obvestila o varovanju zasebnosti.


4. HRAMBA PODATKOV


Whirlpool bo osebne podatke obdeloval le tako dolgo, kolikor bo nujno potrebno za izpolnitev namena njihove uporabe iz oddelka 2 zgoraj. V vsakem primeru bo Whirlpool hranil podatke za čas, kot je določeno v nadaljevanju:

 1. osebne podatke, zbrane za namene iz točk a), b), c), d), e) in f) oddelka 2, bo hranil za čas, ki bo nujno potreben za odgovor na zahteve posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, in za zagotovitev skladnosti z zakonskimi določbami in predpisi;

 2. osebne podatke, zbrane za namen iz točke g) oddelka 2, bo hranil za čas, predpisan z vsakokrat veljavnimi predpisi (npr. za davčne namene);

 3. osebne podatke, zbrane za namene iz točk h) in k) oddelka 2, bo hranil za najdaljši čas hrambe, ki ga bodo dovoljevali vsakokrat veljavni predpisi; in

 4. osebne podatke, zbrane za namene iz točke i), j) in l) oddelka 2, bo hranil za čas, ki bo nujno potreben za izpolnitev Whirlpoolovih zakonitih interesov.

Prosimo upoštevajte, da so obdobja hrambe odvisna od veljavnih lokalnih predpisov in se lahko razlikujejo.


5. POSTOPKI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV


Vaše osebne podatke bomo obdelovali s pomočjo informacijske tehnologije in/ali papirnih sredstev, in jih zaščitili z ustreznimi varnostnimi napravami, ki zagotavljajo zaupnost in varnost vaših osebnih podatkov. Whirlpool je sprejel ustrezne administrativne, tehnične, osebne in fizične ukrepe za zaščito osebnih podatkov v hrambi pred kakršnokoli izgubo in krajo, kakor tudi pred nepooblaščeno uporabo, razkritjem ali spremembo.


6. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV


Vaše osebne podatke bomo posredovali našim zaupanja vrednim partnerjem, npr. našim ponudnikom podaljšane garancije, ki nameravajo vaše osebne podatke uporabiti le za namene neposrednega trženja; vaše osebne podatke bomo posredovali le, če smo vas o tem predhodno obvestili in ste nam dali vaše izrecno soglasje za posredovanje podatkov.
Vaše osebne podatke bomo morda posredovali:

 1. družbam v Skupini Whirlpool, ki imajo sedež bodisi na območju EGP bodisi zunaj območja EGP, ki bodo delovali kot samostojni upravljavci podatkov;

 2. našim skrbno izbranim dobaviteljem in izvajalcem storitev, ki imajo sedež bodisi na območju EGP bodisi zunaj območja EGP, npr. izvajalcem storitev klicnih centrov, prevoznikom, ponudnikom storitev ali tehnikom, ki so bili določeni za izvajanje podpornih storitev, ter drugim dobaviteljem, ki delujejo v našem imenu, pri čemer bodo delovali kot ustrezno imenovani obdelovalci podatkov za namene, določene v tem obvestilu o varovanju zasebnosti; ter drugim tretjim osebam v okviru korporacijskega posla, npr. združitve ali prodaje sredstev.

V zgornjih primerih so družbe, katerim bomo posredovali vaše podatke, dolžne ravnati v skladu z našimi zahtevami varstva in zaščite osebnih podatkov ter ne smejo uporabiti prejetih osebnih podatkov za katerikoli drug namen.
V primeru prenosa osebnih podatkov zunaj območja EGP bomo zagotovili implementacijo ustreznih zaščitnih ukrepov v skladu z Uredbo. Prosimo oglejte si zlasti oddelek 7 spodaj.


7. ŠČIT ZASEBNOSTI EU – ZDA in ŠČIT ZASEBNOSTI ŠVICA – ZDA


Družba Whirlpool sodeluje v programih Ščita zasebnosti (Privacy Shield) EU – ZDA in Švica – ZDA ter je certificirala skladnost svojega poslovanja v skladu z omenjenima programoma. Družba Whirlpool je zavezana k obravnavi vseh osebnih podatkov, ki jih prejme iz držav članic EU in Švice in ki se zanašajo na programa Ščita zasebnosti, v skladu z načeli omenjenih programov. Če želite izvedeti več o programih Ščita zasebnosti, obiščite seznam udeležencev v programih Ščita zasebnosti, ki ga je pripravilo Ministrstvo za gospodarstvo Združenih držav Amerike.
Družba Whirlpool je odgovorna za obdelavo osebnih podatkov, ki jih prejme na podlagi programov Ščita zasebnosti, te podatke pa družba prenaša tretjim osebam, ki delujejo v njenem imenu kot njeni zastopniki. Prav tako družba Whirlpool spoštuje vsa načela Ščita zasebnosti pri nadaljnjih prenosih osebnih podatkov, ki jih prejme iz EU in Švice, vključno z nadaljnjimi prenosi odgovornosti.
Nadzor nad Whirlpoolom v zvezi z osebnimi podatki, prejetimi ali prenesenimi na podlagi programov Ščita zasebnosti, izvršuje Zvezna komisija za trgovino Združenih držav Amerike (U.S. Federal Trade Commission).
V nekaterih primerih bo morda Skupina Whirlpool dolžna razkriti osebne podatke na podlagi zakonite zahteve javnih organov, vključno s primeri, ko bodo takšno razkritje od Skupine Whirlpool zahtevali organi za nacionalno varnost oziroma za odkrivanje in pregon kaznivih dejanj.
Če menite, da katerekoli vaše zahteve v zvezi z vašo zasebnostjo ali varstvom osebnih podatkov na podlagi programov Ščita zasebnosti nismo ustrezno rešili, lahko brezplačno stopite v stik z našim zunanjim ponudnikom storitev reševanja sporov, ki ima sedež v ZDA, in sicer na naslovu https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.
Pod določenimi pogoji, ki so podrobneje opisani na spletni strani Ščita zasebnosti, ste lahko upravičeni začeti zavezujoči postopek arbitraže, če so bila druga sredstva za reševanje sporov pred tem že izčrpana.


8. MLADOLETNE OSEBE, MLAJŠE OD 18 LET


Spletna stran ne naslavlja oseb, mlajših od 18 let, niti Whirlpool vedoma ne zbira osebnih podatkov oseb, mlajših od 18 let.


9. PRAVICE POSAMEZNIKOV, NA KATERE SE NANAŠAJO OSEBNI PODATKI


Uporabniki imate naslednje pravice, opredeljene v nadaljevanju, ki jih lahko brezplačno uveljavite ob kateremkoli času:

 1. pravico biti obveščeni o namenih in metodah obdelave vaših osebnih podatkov;

 2. pravico dostopati do vaših osebnih podatkov (ta pravica je znana kot »zahteva posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, dostopati do podatkov«), ki vam omogoča, da prejmete kopijo vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo;

 3. pravico zahtevati posodobitev ali popravek vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo. Ta pravica vam omogoča, da zahtevate popravek kateregakoli nepopolnega ali nepravilnega osebnega podatka, pri čemer bomo morda morali preveriti točnost novih osebnih podatkov, ki nam jih boste posredovali;

 4. pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, ki vam omogoča, da od nas zahtevate izbris oziroma odstranitev vaših osebnih podatkov, če ne obstaja več utemeljen razlog za našo nadaljnjo obdelavo teh osebnih podatkov. Prav tako imate pravico od nas zahtevati izbris ali odstranitev vaših osebnih podatkov, če ste pred tem uspešno uveljavili vašo pravico do ugovora obdelavi osebnih podatkov ali če smo na podlagi lokalnih predpisov dolžni izbrisati vaše osebne podatke. Kljub zgornjemu pa morda vaši zahtevi za izbris ne bomo mogli vedno ugoditi, če bo obstajal poseben pravno utemeljen razlog, o katerem vas bomo obvestili ob prejemu vaše zahteve;

 5. pravico do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v naslednjih primerih od nas zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov: (a) če od nas zahtevate zagotovitev točnosti podatkov, (b) če je naša obdelava osebnih podatkov nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov, (c) če od nas zahtevate nadaljnjo hrambo podatkov, čeprav jih ne potrebujemo več, vi pa te podatke potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ali (d) če ste ugovarjali obdelavi osebnih podatkov, mi pa moramo preveriti morebiten obstoj našega legitimnega interesa za uporabo teh podatkov, ki prevlada nad vašimi razlogi;

 6. pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov, bodisi v celoti bodisi v posameznem delu, če se pri obdelavi osebnih podatkov opiramo na legitimni interes (ali na legitimni interes tretje osebe), vi pa menite, da obstajajo posebni razlogi, zaradi katerih želite ugovarjati obdelavi podatkov na tej podlagi, saj metite, da posega v vaše temeljne pravice in svoboščine. Vendar pa lahko v nekaterih primerih dokažemo obstoj nujnih legitimnih razlogov za obdelavo vaših podatkov, ki prevladajo nad vašimi pravicami in svoboščinami.

 7. če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vašem soglasju, imate pravico svobodno in kadarkoli preklicati soglasje k obdelavi vaših osebnih podatkov, kar lahko storite tudi s klikom na možnost odjave, ki se nahaja na dnu naših trženjskih sporočil;

 8. pravico do prenosljivosti vaših osebnih podatkov bodisi vam ali drugemu ponudniku. Vaše osebne podatke bomo vam ali izbrani tretji osebi posredovali v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki;

 9. pravico stopiti v stik z nami tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov data_protection_emea@whirlpool.com; in

 10. pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nacionalnem organu za varstvo osebnih podatkov oziroma sodišču.


Če želite uveljaviti katero od zgornjih pravic ali če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih hranimo, nam pošljite elektronsko sporočilo na data_protection_emea@whirlpool.com oziroma nam pišite na naslov Whirlpool Croatia LTD, Av. Većeslava Holjevca 40, 10 000 Zagreb, s pripisom za Pisarno za varstvo podatkov (Data Protection Office).10. SPREMEMBE IN POSODOBITVE


To Obvestilo o varstvu zasebnosti bomo redno pregledovali. To Obvestilo o varstvu zasebnosti je bilo nazadnje posodobljeno meseca maja 2018.