OBVESTILO O ZASEBNOSTI

Whirlpool Croatia d.o.o., Hrvaški podjetje ustanovljeno v skladu z zakoni hrvaški in z glavno pisarno v Av. Većeslava Holjevca 40, 10 000 Zagreb, uradno registrirano pri Registru podjetij Hrvaškem s številko DDV 01504860 (v nadaljevanju “Whirlpool”, “mi”, “nas”, “naš”), kot vaš upravljavec podatkov in del globalne skupine Whirpool (“Whirlpool Group”), je zavezan varovanju vaše zasebnosti in zaupnosti vaših osebnih podatkov (“osebni podatki” kot definirani v veljavni zakonodaji o varstvu podatkov), ki so predloženi za spodaj navedene namene. Zato vas to obvestilo informira, katere podatke zbiramo, kako so obdelani, za katere namene in kako lahko uveljavljate vaše posamezne pravice za dostop, posodabljanje, popravljanje in brisanje teh podatkov.

KDAJ IN KAKO ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE IN S TEM POVEZANA OBDELAVA

Obdelali bomo vaše osebne podatke, ki jih boste podali ob registraciji kupljenega izdelka in v trenutku, ko boste stopili v stik z nami s prošnjami za informacijo, ali ob nakupu Whirlpool izdelkov v spletni trgovini, le v meri, ki je potrebna za doseganje v tem obvestilu določenih ciljev. Ko Whirlpool ne potrebuje obdelave osebnih podatkov v prepoznavni obliki za doseganje svojih ciljev, je zavezan k de-identifikaciji osebnih podatkov in odstranjevanju osebnih identifikatorjev za te potrebe.
Zbirali bomo osebne podatke, ki jih podate, ko odprete račun v svojem imenu in/ali izpolnite obrazec za registracijo izdelka in/ali stopili v stik z vami in/ali za izpolnjevanje "obrazca za naročilo," ki nam ga pošljete za nakup izdelka
Ni potrebno, da izpolnite in oddate obrazec za registracijo izdelka na katerega se to obvestilo nanaša, vendar se morate zavedati, da, če se odločite za oddajo obrazca, ki ni popolnoma izpolnjen, morda ne bomo mogli izpolniti vaših zahtev ali vam pravilno nuditi naših zahtevanih storitev. To nam lahko tudi prepreči pošiljanje informacij, za katere medimo, da bi vas lahko zanimale, kot na primer informacije o podaljšanih garancijah za izdelek/ke, ki ste ga/jih kupili.
Poleg tega, če nam podate podatke o vaših sorodnikih, prijateljih ali tretjih osebah, s tem potrjujete in zagotavljate, da imate primerna pooblastila za razkrivanje osebnih podatkov o teh tretjih osebah nam za uporabo za v tem obvestilu določene namene.

KAJ BOMO STORILI, KO ZBEREMO IN OBDELAMO OSEBNE PODATKE

Ko prejmemo osebne podatke, jih bo Whirlpool obdelal za naslednje namene:

• Vzdrževanje odnosom z vami, ki ki izvirajo iz vašega nakupa, vodenje evidence in sledenje našim komunikacijam in korespondenci z vami, izpolnjevanje kakršnihkoli povezanim zakonskih obveznosti in kakršnihkoli računovodskih, administrativnih in davčnih obveznosti, obdelave in politike;

• Deljenje z drugimi podjetji v Whirpool Group v rabo za iste namene, ki so opisani v tem obvestilu. Seznam podjetij Whirpool Group je na voljo na zahtevo;

• Deljenje z našimi skrbno izbranimi partnerji, ob predhodno danem soglasju, za uporabo v iste namene, ki so opisani v tem obvestilu. Seznam partnerjev je na voljo na zahtevo;

• Za marketinške namene, ob predhodni danem soglasju in/ali dovoljenem obsegu v okviru drugih pravnih podlag in utemeljitev; 

• Za obveščanje vas, kot je podrobno opisano v naslednjem odseku tega obvestila. 

OBVEŠČANJE VAS

Ob vašem soglasju, če ni že dovoljeno v okviru drugih pravnih podlag, lahko uporabimo vaše osebne podatke, da vam pošiljamo preko e-pošte, SMS-ov, MMS-ov (in drugih elektronskih sredstev), faksa, pošte in telefona naslednjo vsebino:

• trženje o novostih, darilih, podatki o izdelkih ali izdaji novih izdelkov, promocijah izdelkov / razprodajah ali spletnih razprodajah (aparatov, dodatkov, potrošnega materiala) podjetja Whirlpool in Bauknecht, Maytag, KitchenAid, Ignis, ter izbranih komercialnih partnerjev, katerih seznam je na voljo na zahtevo, za katere menimo, da bi vas zanimali;

• trženje in komercialne ponudbe in komunikacije (npr. e-novice) o podaljšanih garancijah, ki jih nudi Whirlpool, za izdelke, ki ste registrirali ali zanje pokazali zanimanje. Te garanjcije lahko nudi D&G, pooblaščeni komercialni partner Whirlpool;

• vabila za sodelovanje pri anketah o storitvah za stranke;

• vabila za sodelovanje v nagradnih žrebih, tekmovanjih in igrah, sejmih ter predstavitvah izdelkov ali kuharskih predstavitvah.

Če se želite odjaviti od kateregakoli tržnega materiala ki bi vam ga lahko poslali ali zgoraj navedenih povezanih aktivnosti, lahko to zlahka storite tako, da sledite podrobnostim za odjavo, ki so na voljo z vsako tržno komunikacijo ali tako, da stopite v stik z nami, kot sledi: Whirlpool Croatia, Av. Većeslava Holjevca 40/III, 10010 Zagreb.

KDO BO VIDEL VAŠE OSEBNE PODATKE 

Osebne podatke bo v zgoraj navedene namene zbiralo in obdelovalo naše osebje, ko se bo ukvarjalo administracijo, računovodstvom, trženjem in promocijami, skrbjo za stranke, administracijo informacijskih sistemov, upravo, vzdrževanjem in razvojem, trženjem, anketami in promocijami, ki so relevantne za tem obestilu opisane namene. Vaši osebni podatki bodo shranjeni v bazah podatkov Whirpool Group in bazah podatkov, s katerimi se upravlja preko zunanjih ponudnikov, s katerimi je Whirpool Group podpisal ustrezen sporazum. Te baze podatkov se nahajajo na območju Evropske unije in v Združenih državah Amerike (ZDA), seznam katerih je na voljo na zahtevo.
Prosimo, da se zavedate, da bodo lahko določeni osebni podatki posredovani državnim in javnim organom na zadevnih območjih v splošne in davčne namene ali, kjer je to smiselno, za zaščito poslovanja, strank, osebja ali dobaviteljev Whirlpool. Poleg tega, bodo lahko razkriti morebitnim kupcem ali partnerjem in njihovim strokovnim svetovalcem za preučevanje katerekoli predlagane prodaje podjetja ali njegovih poslov ali sredstev, komercialnih partnerstev ali ureditev skupnega podjetja, ki se lahko občasno pojavijo, v obsegu kjer anonimizacija ne bo mogoča ali izvedljiva. Ob opravljeni transakciji lahko kupci uporabljajo podatke za iste namene, ki so navedeni v tem obvestilu.

KDAJ BODO VAŠI OSEBNI PODATKI PRENEŠENI V TUJINO 

Lokalni zakoni o zasebnosti dovoljujejo Whirlpool prenos podatkov v tuje države pod pogojem, da ste v to predhodno privolili ali za to obstaja druga zakonska utemeljitev in je zagotovljen primeren nivo varnosti.
Zavedati se morate, da se osebje [brand name], drugih podjetij Whirpool Group, tretjih oseb, ki delujejo kot naši ponudniki storitev in skrbno izbranih partnerjev lahko nahaja v tujini in celo izven Evropskega gospodarskega prostora. Zato je [brand name] zavezan k zagotavljanju, da bo, ko pride do tega, prenos popolnoma v skladu s principi in zahtevami evropskega in lokalnega prava in bodo na mestu primerni varnostni ukrepi za zaščito osebnih podatkov v teh državah/območjih.

ZADRŽEVANJE OSEBNIH PODATKOV

Whirlpool Croatia d.o.o ob obdeloval in zadrževal vaše osebne podatke, dokler bo to potrebno za skladanje z zakonom ali za naše opredeljene poslovne potrebe potrebe in v zgoraj navedene namene.

KATERE PRAVICE SO VAM PODELJENE

EU zakoni o zasebnosti vam omogočajo preverjanje, če ima Whirlpool podatke o vas, in če jih ima, imate pravico do kopije podatkov skupaj s podrobnostmi o načinu in namenu obdelava s strani Whirlpool. Lahko tudi zahtevate, da podatke, ki jih imamo o vas, posodobimo in/ali popravimo, in če to dovoljujejo primerni zakoni, celo izbrišemo. Lahko tudi kadarkoli umaknete kakršnokoli soglasje v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.
Če želite uveljavljati svoje pravice, kot je zgoraj navedeno, spremeniti preference o obveščanju ali obvestiti Whirlpool o kakršnikoli spremembi vaših podatkov ali postaviti vprašanje o uporabi vaših osebnih podatkov s strani Whirlpool prosimo, da stopite v stik z nami na Whirlpool Croatia, Av. Većeslava Holjevca 40/III, 10010 Zagreb ali preko e-pošte recepcija@whirlpool.com.

SAFE HARBOR - VARNI PRISTAN

Whirpool se sklada z ZDA - EU okvirom varnega pristana in ZDA - Švicarskim okvirom varnega pristana, kot določa Ministrstvo za trgovino ZDA v zvezi z zbiranjem, uporabo, in zadrževanjem podatkov iz Evropske unije in Švice. Whirpool je potrdil, da upošteva ZDA - EU in Švicarsko - ZDA načela zasebnosti varnega pristana o opažanju, izbiri, nadalnjemu posredovanju, varnosti, celovitosti podatkov, dostopu in izvrševanju. Informacije o EU in Švicarskem okviru varnega pristana lahko najdete na: http://export.gov/safeharbor.

Če imate nerešene skrbi glede zasebnosti ali rabe podatkov, ki jih nismo zadovoljivo obravnavali, prosimo, da stopite v stik s TRUSTe na https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Prosimo kliknite tukaj za faks in poštne podatke. TRUSTe postopek za reševanje sporov je na voljo samo v angleškem jeziku.